Borovets

Istoria celei mai vechi statiuni de schi din Bulgaria, Borovets incepe in anul1896. Situata la 1390 m deasupra nivelului marii, la poalele Muntelui Mousala, este o destinatie ideala pentru recreere si relaxare, fiind inconjurata de brazi inalti. Climatul este considerata a fi foarte sanatos, iernile sunt blande, iar sezonul rece, de iarna, tine de la mijlocul lunii decembrie pana in luna aprilie.
Este o statiune usor accesibila, la doar 12 km distanta de drumul principal, capitala Bulgariei, Sofia fiind la aproximativ 75 km distanta.
Infrastructura de o calitate exceptionala atrag iubitorii sportului de iarna din Bulgaria si nu numai. Turistii se pot bucura de 45 km de partie grupate in 3 regiuni: Sitnqkovo – Martinovi Baraki, Markudjik si Qstrebec. Cele mai bune partii se gasesc la Qstrebets, unde de altfel se organizeaza toate competitiile de iarna. De doua ori a fost si gazda Cupei Mondiale de Schi Alpin, in 1981 si1984. Tot aici se gaseste cea mai buna pista de biatlon din Europa.De-a lungul anilor, Borovets a devenit o statiune moderna de schi avand hoteluri si restaurante de lux, magazine, cluburi si discoteci, dar si o gama variata de partii de schi si instalatii. Ca in orice alta statiune de schi din Alpi, la Borovets gasiti conditii foarte bune de zapada avand posibilitati de schi, schi nocturn, snowboard, schi fond, ski-doo si biatlon. Partiile, sunt intretinute la standarde inalte, pentru toate gusturile si nivelele, incepatori, intermediari si avansati, toate avand marcaje in diferite limbi de circulatie internationala. Partiile de schi fond si biatlon sunt situate la 2 km distanta de la statiune, centrul de schi fiind bine organizat, avand instalatii moderne, inclusiv o telegondola. Pentru conditii de zapada excelente si pe timp nefavorabil sunt instalate 14 tunuri de zapada. Scoala de schi de aici, este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din Bulgaria, unde instructorii de schi sunt fosti schiori profesionisti.
Deasemenea, in Borovets exista conditii excelente pentru iubitorii de snowboard.
Viata de noapte de la Borovets este destul de atractiva. Exista numeroase baruri, cluburi, cafenele si discoteci deschise pana in zori de zi. Se poate vizita palatul "Carska Bistrica" la doar 10 minute pe jos de centrul statiunii.
Drumurile sunt bine întreținute în timpul pe tot parcursul anului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu